SF2 ECCR

"Keep it simple!" Was de leidende missie tijdens het ontwerpen van de SF2.

De visie werd missie en uiteindelijk werkelijkheid. Dit is op het eerste gezicht duidelijk: de SF2 is zeer netjes en eenvoudig geconfigureerd. In vergelijking met andere rebreathers is de SF2 compact en overzichtelijk. De reden: alle belangrijke componenten zijn geïntegreerd in de koolstofvezelbuis. Daarom heeft de SF2 aanzienlijk minder volume nodig in vergelijking met andere rebreathers. Tests en verschillende certificeringen zorgen voor een constant niveau van veiligheid tijdens het duiken. De SF2 is vooral geschikt voor ambitieuze technische duiken. Het is verkrijgbaar als backmount of sidemount rebreather.


Gestroomlijnd ontwerp

Alsof hij uit één stuk is ontworpen, is de SF2 strak en eenvoudig gevormd. Bovendien geeft de koolstofvezelbuis de SF2 een nieuw, gestroomlijnd en hoogwaardig ontwerp
De montage en demontage van de SF2 is heel eenvoudig omdat de hele buis kan worden verwijderd en alle interne onderdelen gemakkelijk kunnen worden bereikt.


Compacte installatie

De elektronische kamer bevindt zich in het hoofd. De adapters van de ademslangen zijn iets schuin op het hoofd gemonteerd. Dit leidt tot een perfecte positionering van het apparaat en is bovendien ongelooflijk comfortabel.

De scrubberbus bevindt zich tussen het hoofd en de buik. Wat het middengedeelte betreft, worden twee verschillende vereisten van moderne rebreathers gecombineerd. Ten eerste kunt u de bypass (ADV) vinden die gas levert in het geval van een laag volume in het systeem. Ten tweede bevinden de adapters van de "Manual Add" zich hier.


Elektronische kamer

De elektronische kamer is het hart van de SF2. Hier bevinden zich de O2-sensoren, de zuurstofsolenoïde en het batterijvak. De O2-sensoren bevinden zich in een aparte kamer om ze te beschermen tegen vocht. De elektronische plaat bevindt zich onder het batterijcompartiment. Hoogwaardige SMB-hoekstekkers verbinden de plaat met de sensoren.


Unieke positionering van contralong

Vergeleken met andere rebreathers verschilt de SF2 in de unieke positionering van de contralong. Vaak bevindt de tegenlong zich op de borst. De tegenlong van de SF2 bevindt zich daarentegen in de onderste buis. Dit leidt tot een ideale positie van de duiker in het water en lage weerstand.


Manual adds en off-board gasconnector

Met de "manual adds" kunt u zowel zuurstof als verdunningsmiddel handmatig toevoegen. Met de "Off Board Gas Connector" kunt u extern gas toevoegen. Daarom is het fundamentele idee van redundantie tijdens het duiken volledig gewaarborgd. Constructief geconditioneerd wordt de gehele periferie uitgevoerd onder toepassing van “Off Board Gas”.


Ombouwset voor sidemount

Van één naar twee!
Hiervoor is de Sidemount Conversion Kit ontworpen.
De duiker kan snel en gemakkelijk van backmount naar sidemount overstappen. Deze optie is uniek voor de SF2-rebreather en niet beschikbaar voor andere units.

Sidemount Conversie Kit bestaat uit:

  • Lagere koolstofbuis met sidemount frame en voet
  • Compleet middenstuk (incl. balg, ADV etc.)
  • Complete ademhalingslus met aan de zijkant bevestigd mondstuk en ketting
  • Complete SF2 Sidemount Off Board gasaansluiting
  • Stage bungee-riem
  • Kopplaat met beugel
  • 2 x Boldsnap